Afbeelding

schrijver / journalist / ondernemer

Cees van Lotringen

initiatiefnemer van Op zoek naar het nieuwe verhaal  is Cees van Lotringen. Hij is schrijver, journalist en ondernemer. Na zijn universitaire scholing ging hij als journalist en correspondent aan de slag. Voor uiteenlopende binnen- en buitenlandse media is hij actief geweest vanuit de standplaatsen Amsterdam, Bonn, Genève en Parijs.

Voor Het Financieele Dagblad was hij vanaf medio 1999 achtereenvolgens chef redactie en adjunct-hoofdredacteur van de krant en uitgever-hoofdredacteur van de internetactiviteiten van FD en BNR Nieuwsradio. In die periode was hij betrokken bij de ontwikkeling van het eendimensionale krantenbedrijf naar een multi- en crossmediaal mediabedrijf. Van 2006 tot 2008 was hij lid van het managementteam van de FD Mediagroep.

Van start-up tot scale-up

In de zomer van 2008, aan de vooravond van de beurscrash en de wereldwijde crisis die erop volgde, zette Van Lotringen het platform Fondsnieuws op. Hij deed dat samen met Jasper Staring, afkomstig uit de financiële sector, en de FD Mediagroep. Het is op dit moment het grootste multimediale platform voor beleggingsprofessionals in Nederland. In 2018 is een internationalisering ingezet met de lancering van Investment Officer in België en in 2020 in Luxemburg. Vanaf 2022 is die titel van kracht voor alle websites. 

In 2011 heeft hij de uitgeverij Writers United opgezet en vanaf 2017 was hij betrokken bij de lancering van de startup Core Global. In mei 2023 nam hij - in de rol van hoofdredacteur - afscheid van Investment Officer.

Van Lotringen heeft als (co-)auteur meerdere boeken op zijn naam staan, waaronder Mister Euro, een biografie van Wim Duisenberg die door NRC Handelsblad werd opgenomen in een lijst van de 50 beste biografieën van Nederland. Verder schreef hij Een van de jongens, verleiding en fraude in de top van ABN Amro. Dat boek, dat het waar gebeurde verhaal vertelt van de concerndirecteur Fiscale Zaken van de bank die verstrikt raakte in een grote fraude, kreeg lovende kritieken in de pers.

Op zoek naar een nieuw narratief

In 2018 publiceerde hij Tot hier en nu verder, Nederland op de drempel van een nieuwe tijd. Dat boek, dat het succesverhaal van Nederland vertelt, kreeg 4 sterren van De Volkskrant. Een vervolg hierop is Op zoek naar het nieuwe verhaal. Daarin zoekt Van Lotringen actief naar een nieuw verhaal voor een nieuwe tijd. Maar om tot zo’n narratief te kunnen komen, is veel praten en discussiëren nodig met de denkers en de doeners. Die zoektocht delen wij op dit platform in de vorm van nieuws, analyses, podcasts, portretten en boekentips. 

Wil je op de hoogte blijven van de zoektocht naar een nieuw narratief, schrijf je dan hier - gratis - in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg mij